Frankfurt commerciële investeerder koopt kantoorgebouw “Gate 9” aan

Frankfurt commerciële investeerder koopt kantoorgebouw “Gate 9” aan

De regio Stuttgart is nog steeds een centrum van de Duitse automobielindustrie. Niet alleen Daimler en Porsche zijn hier gevestigd, maar ook veel bekende automobielleveranciers. Een voorbeeld van het gebruik voor automotive doeleinden is de aankoop van een multi-tenant onroerend goed door de Frankfurtse vastgoedbelegger DIC Asset AG in Leinfelden-Echterdingen. De gemeente grenst in het zuiden aan de hoofdstad van de staat. Dit artikel is gebaseerd op de unieke Lijst van de 400 grootste Duitse vastgoedbeleggers in Duitsland.

Vlak naast de Daimler Truck Campus

Het pand wordt momenteel gerenoveerd en gemoderniseerd. Het ligt direct aan de A8 in de directe nabijheid van de Daimler Truck Campus, die ook in aanbouw is. In de toekomst zullen de activiteiten van Daimler Trucks, die voorheen over verschillende locaties waren verspreid, daar worden geconsolideerd. De luchthaven van Stuttgart en het beursterrein van Stuttgart liggen op minder dan 10 minuten rijden met de auto. Het door DIC Asset AG aangekochte complex met meerdere huurders beschikt na voltooiing over 17.900 vierkante meter verhuurruimte en biedt 288 parkeerplaatsen op het terrein en in een ondergrondse parkeergarage.

Het kantoorgebouw “Gate 9” werd gebouwd in 1992 en zal volledig heringericht worden voor multi-tenant doeleinden. Het pand wordt al gebruikt door een bestaande huurder. Met twee andere huurders – waaronder een autoleverancier – zijn al contracten gesloten. Ze zullen het gebouw in 2021 betrekken. De bezettingsgraad ligt dus al op 56 procent. DIC Asset AG streeft naar een volledige bezetting uiterlijk eind 2021 en is optimistisch dat dit doel zal worden bereikt. De aankoopprijs van het onroerend goed ligt rond de EUR 72 miljoen en er wordt gestreefd naar een bruto huurrendement van 5,3%.

DIC Asset AG investeert al meer dan 20 jaar in vastgoed en beheerde medio 2020 in totaal 186 objecten met een marktwaarde van circa EUR 8,5 miljard. De aankoop werd gedaan voor het bedrijfssegment van de handelsportefeuille. DIC Asset AG is hier actief als eigenaar en portefeuillemanager van vastgoed met als doel lange termijn verhuur en duurzame waardeontwikkeling.
Bron:: OnVista Beeldbron: Unsplash

Misschien vindt u deze lijsten met grote bedrijven en investeerders wel leuk:

Geef een antwoord

The list of the 2,500 largest venture capital investors in the world.

Including contact details, investment focus and keyword analysis. Get 100€ off with the coupon code industryinsights2023.