Drie innovatieve startups in zonne-energietechnologie

Drie innovatieve startups in zonne-energietechnologie

Hernieuwbare energie is in opmars – en daarom zit de markt vol met diverse interessante en veelbelovende startups. Zonne-energie is een van de belangrijkste hernieuwbare energiebronnen over de hele wereld. Hoewel hernieuwbare energie en in het bijzonder zonne-energie een steeds belangrijkere rol speelt, zijn er nog steeds uitdagingen te overwinnen – zijnde veeleisende weersomstandigheden, gebrek aan ruimte, (te) dure technologieën of prestatieverbetering en nog vele andere. In het volgende artikel presenteert Renewables.Digital drie disruptieve startups op het gebied van zonne-energie, die problemen oplossen en veelbelovende oplossingen bieden. Dit artikel is gebaseerd op de unieke Lijst van +100 ontwikkelaars van hernieuwbare energie in Europa.

dhp technology AG – Zwitsers zonnevouwdak

Een van de eerste beslissingen die moeten worden genomen, is natuurlijk wat voor soort hernieuwbare energiebron zal worden gebruikt – de markt voor technologische herontwerpen en innovatie is enorm. Een zeer interessante startup is de Zwitserse dph-technologie. Het zonnevouwdak is enig in zijn soort en garandeert de mogelijkheid van verder gebruik als industriële ruimte. Bovendien beschermt de technologie zichzelf tegen weersinvloeden, omdat het zich automatisch kan terugtrekken in een beschermde positie.

Heliac – Het gezicht van geconcentreerde zonne-energie veranderen

Naast de opwekking van energie uit fotovoltaïsche installaties maken ook warmteopwekkingsmethoden deel uit van zonne-energie. Terwijl bij de klassieke geconcentreerde zonne-energie (CSP) alle spiegels/panelen het opgevangen zonlicht op één grote ontvanger richten, heeft het Deense Heliac een andere aanpak uitgevonden: Heliacs panelen werken als vergrootglazen en focussen het zonlicht op een klein geïntegreerd deel van het paneel waarin een vloeistof wordt verwarmd. In vergelijking met de traditionele CSP is hun mechanisme even goedkoop als elke andere manier van warmte produceren.

Solytisch – Maximale prestaties

Naast de nieuwe zonnetechnologie/-panelen op zich, speelt ook de digitalisering een grote rol in de innovatieve technologie. Het kunnen volgen en vervolgens verbeteren van de prestaties van een bepaald project voor hernieuwbare energie is een van de vele technologieën die in de renwables-sector worden aangeboden. Solytic, een startup met hoofdkwartier in Berlijn, biedt een monitoringdienst aan, speciaal voor PV-systemen. Naast het intensief verzamelen van gegevens, herkent de eigen AI problemen en vereenvoudigt daardoor het onderhoud; zowel voor professionele klanten als voor particulieren. In Duitsland biedt de startup ook een marktplaats voor PV-eigenaren.
Quelle: Renewables.digital Bildquelle: Unsplash

Die Listen von größten Unternehmen und Investoren könnten Ihnen gefallen:

Geef een antwoord