Lijst van de 3 grootste theebedrijven in Duitsland

Lijst van de 3 grootste theebedrijven in Duitsland

Behalve Oost-Friesland is Duitsland geen klassieke theeregio. Vergeleken met landen als Turkije, Groot-Brittannië, Ierland of Rusland is de consumptie van thee beperkt. Gemiddeld verbruikt elke Duitse burger een goede 1,5 pond thee per jaar. Toch zijn er enkele bekende theebedrijven in dit land. Dit zijn de 3 grootste. Dit artikel is gebaseerd op de unieke Lijst van de 300 grootste voedselproducenten in Duitsland.

Plaats 1: J. Bünting Teehandelshaus GmbH & Comp., Leer: 1,5 miljard euro omzet (2018)

De Bünting Group heeft zijn hoofdkantoor in Leer – midden in de Duitse theeregio nr. 1 Oost-Friesland. J. Bünting Teehandelshaus GmbH & Comp., opgericht in 1806, is het kernbedrijf van de groep. De Oost-Friese Thee is nog steeds het bekendste Bünting-product. Naast thee is Bünting ook betrokken bij andere bedrijven en exploiteert het diverse supermarkten, hypermarkten en voedingswinkels in het noordwesten van Duitsland. De groep, die is onderverdeeld in talrijke individuele bedrijven, heeft in totaal meer dan 12.000 mensen in dienst.

Plaats 2: Martin Bauer GmbH & Co. KG, Vestenbergsgreuth: > 600 miljoen euro omzet (2019)

De Martin Bauer Group in Vestenbergsgreuth in Midden-Frankrijk kan zijn oorsprong vinden in 1930. Kruiden-, fruit- en medicinale theeën, gearomatiseerde zwarte en groene theeën vormen de core business van het bedrijf. Daarnaast levert Martin Bauer ook thee, kruiden- en vruchtenextracten voor de productie van warme en koude dranken, zuivelproducten, babyvoeding en snoepgoed. De extracten worden ook gebruikt in fytofarmaceutische producten en voedingssupplementen. De groep bestaat uit meer dan 20 bedrijven die wereldwijd actief zijn en heeft meer dan 4.000 medewerkers in dienst.

Plaats 3: Teekanne GmbH & Co. KG, Düsseldorf: 267 miljoen euro omzet (2017/18)

Teekanne werd in 1882 in Dresden opgericht als theewinkel, het merk “Teekanne” bestaat al sinds 1888. Teekanne wordt beschouwd als de uitvinder van het theezakje. De eerste theezakjes werden gelanceerd in 1929. Na de 2e wereldoorlog werd het bedrijf in het Westen herbouwd. Vandaag de dag is Teekanne de grootste theezakjesfabrikant ter wereld met een jaarlijkse productie van meer dan 7,5 miljard theezakjes. Teekanne heeft ongeveer 1.200 mensen in dienst en is vertegenwoordigd in 8 landen.
Bron:: Listenchampion
Beeldbron: Unsplash

Misschien vindt u deze lijsten met grote bedrijven en investeerders leuk

Geef een antwoord

The list of the 2,500 largest venture capital investors in the world.

Including contact details, investment focus and keyword analysis. Get 100€ off with the coupon code industryinsights2023.