Lijst van de 3 grootste bouwchemicaliënbedrijven in Zwitserland

Lijst van de 3 grootste bouwchemicaliënbedrijven in Zwitserland

De gepresenteerde bedrijven behoren tot de Lijst van de 150 grootste chemische bedrijven in Zwitserland.

Plaats 1: Sika AG, Baar: CHF 7,9 mld omzet

Sika is een wereldwijd opererende Zwitserse chemiegroep. Het bedrijf levert procesmaterialen voor het waterdicht maken, lijmen, versterken en beschermen van dragende constructies. De bouwsector is, samen met diverse industriële sectoren, de belangrijkste afnemer van Sika oplossingen. De producten worden hier gebruikt bij de productie van beton, elastische afdichting en verlijming, waterafdichting, dakbedekkings- en vloersystemen, renovatie en wapening. De geschiedenis van Sika gaat terug tot 1910. Vandaag telt de groep meer dan 17.000 werknemers. De activiteiten zijn regionaal georganiseerd en omvatten de segmenten Noord-Amerika, Latijns-Amerika, EMEA (Europa, Midden-Oosten, Afrika) en Azië/Pacific.

Plaats 2: JURA Management AG, Aarau: > 600 miljoen CHF omzet

De huidige JURA Materials Group is ontstaan uit de in 1882 opgerichte cementfabriek Zurlinden & Co. in Aarau, onder de paraplu van JURA Management AG. De Zwitserse bouwmaterialengroep is volledig gericht op betonproductie, cementproductie, zand- en grindwinning, en is ook actief als groothandel op het gebied van bouwkeramiek, bouwmaterialen en sanitair. De groep omvat 20 bedrijven met ongeveer 450 werknemers op meer dan 40 Zwitserse locaties. JURA Materials maakt deel uit van de bouwmaterialengroep Cement Roadstone Holding (CRH), die met een omzet van 27,6 miljard euro een van de grootste bouwmaterialengroepen ter wereld is.

Plaats 3: PCI Bauprodukte AG, Holderbank: > 300 miljoen euro omzet (PCI Augsburg GmbH)

PCI Bauprodukte AG is de Zwitserse dochteronderneming van PCI Augsburg GmbH. Het bedrijf werd in 1950 opgericht als Poly-Chemie-Ingenieurgesellschaft mbH en is gespecialiseerd in tegelmaterialen, vloeroplossingen en productsystemen voor waterafdichting, betonbescherming en reparatie. In 2006 werd PCI overgenomen door BASF, waar het werd geïntegreerd in de divisie bouwchemicaliën. In 2020 werden de activiteiten van BASF op het gebied van bouwchemicaliën, inclusief PCI, afgesplitst in de nieuwe MBCC-groep. Dit zal op zijn beurt in de loop van 2022 worden overgenomen door het Zwitserse chemiebedrijf Sika. PCI zal dus deel gaan uitmaken van de Sika Groep. De PCI-groep heeft in heel Europa ongeveer 1.200 mensen in dienst.

Bron: Listenchampion Beeld bron: Unsplash

Comments are closed.
The list of the 2,500 largest venture capital investors in the world.

Including contact details, investment focus and keyword analysis. Get 100€ off with the coupon code industryinsights2023.