Lijst van 3 marktleiders in Nedersaksen

Lijst van 3 marktleiders in Nedersaksen

Nedersaksen is in grote delen nog steeds een landbouwstaat. Met de metropoolregio Hannover-Braunschweig-Göttingen-Wolfsburg heeft het echter ook een grote stedelijke agglomeratie. Ook de stadstaten Hamburg en Bremen strekken zich uit tot ver in het achterland van Nedersaksen. De economie van Nedersaksen is sterk gericht op de automobielindustrie. Dit blijkt ook uit onze marktleiderslijst voor de Noord-Duitse deelstaat. De gepresenteerde bedrijven behoren tot de grootste bedrijven in Nedersaksen.

1. Volkswagen AG, Wolfsburg: 222,9 miljard euro omzet

Volkswagen is niet alleen de grootste autofabrikant van Duitsland, maar concurreert al jaren met Toyota om de eerste plaats in de wereld. Het bedrijf is onlosmakelijk verbonden met de stad Wolfsburg, die een groot deel van haar bestaan te danken heeft aan de autofabricage. Maar Volkswagen is allang een wereldspeler geworden. De VW-groep heeft productievestigingen op bijna elk continent en is vertegenwoordigd in bijna elk land ter wereld. Bijna 663.000 mensen werken voor de groep. VW produceert personenauto’s en bedrijfsvoertuigen. Bekende groepsmerken voor personenauto’s zijn Audi, Seat, Skoda, Porsche en Volkswagen, voor bedrijfsvoertuigen Scania en MAN. Porsche Automobil Holding is de meerderheidsaandeelhouder, de deelstaat Nedersaksen bezit 20 procent en Qatar 17 procent.

2. Continental AG, Hannover: 37,7 miljard euro omzet

Als het op autobanden aankomt, is Continental de onbetwiste Duitse marktleider. Het bedrijf, dat in 1871 is voortgekomen uit een rubberfabriek in Hannover, is groot geworden met de bandenproductie. Met 236.000 werknemers is Continental een van de grootste toeleveranciers van de automobielsector ter wereld. Naast bandentechnologie (Rubber Technologies) richt het zich nu als tweede pijler ook op andere met de auto verband houdende technologiegebieden. Brandpunten: Oplossingen voor autonoom rijden en rijveiligheid, digitale netwerken en systeemoplossingen voor aandrijvingen. 46 procent van de aandelen van Continental zijn in handen van de ondernemersfamilie Schaeffler. Continental en de Schaeffler Corporation vormen zustermaatschappijen via deze beugel. De rest van de aandelen is vrij verhandelbaar.

3. Talanx AG, Hannover: 39,5 miljard euro bruto premies

Talanx is een van de grootste verzekeringsgroepen in Duitsland en Europa. De oorsprong van de onderneming ligt in het “Haftpflichtverband der deutschen Eisen- und Stahlindustrie” (HDI), dat in 1903 werd opgericht. Talanx werd in 1996 opgericht als onderdeel van de herstructurering en hernoeming van HDI Beteiligung AG. De werkmaatschappijen van de voormalige Gerling-groep zijn in 2006 geïntegreerd. De Talanx Group opereert als een universele verzekeraar en biedt particuliere en zakelijke cliënten het volledige scala van verzekeringsactiviteiten aan. De groep omvat Hannover Re, Targo Versicherungen en HDI Haftpflichtverband der Deutschen Industrie. De belangrijkste eigenaar, met een aandeel van 79 procent, is HDI-Versicherungsverein auf Gegenseitigkeit. Talanx heeft ongeveer 22.000 mensen in dienst.

Bron: Listenchampion Beeld bron: Unsplash

Comments are closed.
The list of the 2,500 largest venture capital investors in the world.

Including contact details, investment focus and keyword analysis. Get 100€ off with the coupon code industryinsights2023.