Grootste chemiehandelaar in Duitsland: Brenntag AG

Grootste chemiehandelaar in Duitsland: Brenntag AG

Het in Essen gevestigde Brenntag AG is met een omzet van 12,8 miljard euro (2019) de grootste chemiedistributeur van Duitsland. Brenntag heeft meer dan 17.000 medewerkers en een wereldwijd netwerk van 580 locaties in 73 landen. Het bedrijf is uitsluitend actief in de B2B-sector. Het bedrijfsdoel is de handel in chemicaliën en de verwerking van chemische specialiteiten. Het bedrijf beschrijft zichzelf als de wereldmarktleider in de fabrikant-onafhankelijke handel in chemische stoffen en biedt zijn klanten een uitgebreid assortiment van meer dan 10.000 verschillende chemische stoffen. Dit artikel is gebaseerd op de unieke Lijst van de 400 grootste Duitse handelsondernemingen.

Van ei-groothandelaar in Berlijn tot wereldmarktleider in de chemische handel

De geschiedenis van Brenntag begint in 1875 met een door Philipp Mühsam in Berlijn opgerichte eiergroothandel. Later verlegde het bedrijf zijn focus naar de handel in farmaceutische producten en, vanaf 1912, naar de handel in chemicaliën. In 1936 moest het bedrijf worden verkocht aan de ondernemer Hugo Stinnes jr. in de loop van de Arrianisering. De firma Mühsam werd Brenntag Brennstoff-Chemikalien und Transport AG. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het hoofdkantoor van het bedrijf verplaatst naar het Ruhrgebied. Tot 2004 behoorde Brenntag tot Stinnes AG, dat in 2003 door Deutsche Bahn werd gekocht. De Deutsche Bahn verkocht Brenntag het jaar daarop opnieuw aan een investeerder. Na een verdere verkoop werd het bedrijf in 2010 op de beurs gebracht en is het nu volledig free float.
Bron:: Listenchampion
Beeldbron: Unsplash

Misschien vindt u deze lijsten met grote bedrijven en investeerders wel leuk

Geef een antwoord

The list of the 2,500 largest venture capital investors in the world.

Including contact details, investment focus and keyword analysis. Get 100€ off with the coupon code industryinsights2023.