Lijst van 3 investeerders in windparken uit Spanje

Lijst van 3 investeerders in windparken uit Spanje

Spanje is een van ’s werelds grootste producenten van windenergie met een van de grootste geïnstalleerde windcapaciteiten van meer dan 27GW in 2020. Dit aantal vertoont een enorme groei door de jaren heen: In 2006 bedroeg de geïnstalleerde capaciteit slechts 11.416MW en sindsdien is deze bijna verdrievoudigd. In dit artikel presenteren wij onze top drie van windinvesteerders in Spanje. U vindt meer bedrijven in de sector hernieuwbare energie op Database van de grootste investeerders in hernieuwbare energie in Europa.

1) Enel Green Power (Rome, Italië)

Enel Green Power is een Italiaans bedrijf voor hernieuwbare energie met hoofdkantoor in Rome. Opgericht in 2008 als dochteronderneming van het energiebedrijf Enel, is het bedrijf in de loop der jaren flink gegroeid. Het wereldwijd actieve bedrijf heeft een grote portefeuille met projecten, variërend van zonne-energie tot biomassa, waterkracht en onshore en offshore windenergie. Het beheert een capaciteit van 56,3 GW aan hernieuwbare energieactiva van meer dan 1200 centrales wereldwijd. Specifiek in Spanje heeft Enel Green Power een projectpijplijn van 2,8 GW afkomstig van Spaanse windenergie. Momenteel beheert het bedrijf 9.390MW aan hernieuwbare capaciteit in Spanje, waaronder 2.546MW aan windenergie. In mei 2022 lanceerde de Spaanse tak van het bedrijf het grootste windpark in Spanje. De 180 MW “Tico Wind” installatie, geplaatst in Villar de los Navarros kostte het bedrijf een investering van €181m.

2) QualitasEnergy (Madrid, Spanje)

Qualitas Energy is een fondsbeheerbedrijf dat gespecialiseerd is in investeringen in hernieuwbare energie. De in 2006 opgerichte onderneming uit Madrid en Berlijn is reeds internationaal actief en heeft in totaal voor meer dan €11 miljard aan investeringen in hernieuwbare energieactiva beheerd. Via vier verschillende fondsen biedt de participatiemaatschappij diverse investeringen aan in hernieuwbare energieactiva, waaronder wind- en zonne-energie. De bestaande portefeuille van het bedrijf omvat meer dan 3,3 GW aan hernieuwbare energieactiva, waaronder 1,5 GW aan windactiva in Spanje, Italië, Duitsland, Polen en het VK.

3) Iberblue Wind (Madrid, Spanje)

IberBlue Wind uit Madrid is een joint venture die gespecialiseerd is in het ontwerpen, ontwikkelen en beheren van drijvende offshore windparken voor de Iberische markt. In Spanje wil het bedrijf 2GW aan drijvende offshore wind ontwikkelen vanwege de grote windvoorraden van het land. De strategie van de onderneming voor de Spaanse markt bestaat erin deel te nemen aan openbare veilingen voor offshore-gebieden en 2GW te bereiken door drijvende windparken te ontwikkelen die meer dan 500MW opwekken.

Bron: renewables.digital Beeldbron: Unsplash

Comments are closed.
The list of the 2,500 largest venture capital investors in the world.

Including contact details, investment focus and keyword analysis. Get 100€ off with the coupon code industryinsights2023.