Lijst van 3 belangrijke Single Family Offices uit Scandinavië

Lijst van 3 belangrijke Single Family Offices uit Scandinavië

Hieronder lichten wij drie interessante individuele family offices uit Scandinavië uit, zodat u een indruk kunt krijgen van de beleggingsgroepen die u in onze database zult aantreffen. De gepresenteerde bedrijven behoren tot de Lijst van de 80 grootste Single Family Offices in Scandinavië.

1. Kirkbi A/S (Familiekantoor Kirk Kristiansen, Denemarken)

KIRKBI is het familiekantoor van de Deense stichtende familie van LEGO. De investeringsgroep streeft naar een duurzame langetermijnbenadering en is actief in verschillende activaklassen. Als vastgoedinvesteerder heeft KIRKBI een portefeuille van 25 gebouwen en richt het zich op retail- en kantoorvastgoed. Het familiebedrijf is ook actief als private-equity-investeerder en heeft onder meer aandelen in Falck A/S, Nilfisk, Välinge en Armacell. Daarnaast is de investeringsmaatschappij actief op de kapitaalmarkten en heeft zij een bijzondere focus op ESG-kwesties en duurzaamheid.

2. Carl Bennet AB (Carl Bennet family office, Zweden)

Carl Bennet is een van de rijkste Zweden en heeft een geschat vermogen van 4,7 miljard dollar, volgens de Forbes-lijst van 2020. Zijn familiekantoor is gestructureerd als een holding en is een van de meest relevante investeerders in het land. Naast private equity investeringen heeft het ook aandelen in beursgenoteerde bedrijven. De twee belangrijkste participaties van Carl Bennet zijn het medisch technologiebedrijf Getinge en de drukkerij Elanders.

3. Awilhelmsen AS (Arne Wilhelmsen family office, Noorwegen)

Arne Wilhelmsen was een Noorse miljardair die medeoprichter was van de wereldspeler Royal Caribbean Cruises. Via de Awilhelmsen-groep heeft de familie aandelen in bedrijven en onroerend goed. Investeringen in onroerend goed verlopen via de dochteronderneming Linstow, terwijl private equity-investeringen in industriële ondernemingen rechtstreeks via Awilhelmsen AS worden gedaan. Structureel is het familiebedrijf onderverdeeld in Cruise, Onroerend goed, Scheepvaart & Offshore, Retail en Nieuwe industriële investeringen.

Bron: familyofficehub Beeld bron: Unsplash

Comments are closed.
The list of the 2,500 largest venture capital investors in the world.

Including contact details, investment focus and keyword analysis. Get 100€ off with the coupon code industryinsights2023.