Lijst van de 3 grootste levensmiddelenbedrijven uit Thurgau (Kanton)

Lijst van de 3 grootste levensmiddelenbedrijven uit Thurgau (Kanton)

De gepresenteerde bedrijven behoren tot de Lijst van de 100 grootste levensmiddelenbedrijven in Zwitserland.

Plaats 1: Bischofszell Nahrungsmittel AG, Bischofszell: ca. 500 miljoen CHF omzet

Bischofszell Nahrungsmittel is een toonaangevende Zwitserse voedselverwerker. Het bedrijf werd reeds in 1905 opgericht en produceerde in die tijd gedroogde vruchten en gedroogde producten. In 1945, met een omzet van ongeveer 5 miljoen CHF, werd het overgenomen door het Zwitserse Migros-Genossenschafts-Bund. Het bedrijf behoort vandaag nog steeds tot Migros met ongeveer 1.000 werknemers. Bischofszell Nahrungsmittel produceert aardappelproducten, kant-en-klaarmaaltijden, diepvriesproducten, jam, vruchtensap en frisdranken. Ongeveer driekwart van de omzet is afkomstig van de verkoop in de levensmiddelendetailhandel. Er wordt steeds meer belang gehecht aan de bevoorrading van de cateringsector, ziekenhuizen en kantines. Sommige producten worden ook geëxporteerd.

Plaats 2: A.Vogel AG, Roggwil: 130 miljoen CHF omzet

A.Vogel AG richt zich volledig op natuurlijke geneesmiddelen – met name verse plantensappen en -extracten. Het bedrijf, dat ongeveer 500 werknemers telt, draagt sinds begin 2020 de naam van zijn oprichter Alfred Vogel (voorheen: Bioforce AG). Vogel verwierf in Zwitserland een reputatie als pleitbezorger van de natuurgeneeskunde – vooral met behulp van gezonde voeding. Al in 1920 opende hij in Basel een natuurvoedingswinkel, in 1929 gevolgd door de oprichting van de uitgeverij A. Vogel uitgeverij volgde in 1929, en Bioforce werd opgericht in 1963. A.Vogel AG beschouwt zichzelf als een van de grootste Zwitserse fabrikanten van fytotherapeutica en gezonde voedingsproducten: De productiefaciliteiten zijn gevestigd in Roggwil, Elburg (Nederland) en Colmar (Frankrijk).

Plaats 3: Biotta AG, Tägerwilen: ca. 30 miljoen CHF omzet

Biotta mag zich rekenen tot de pioniers van producten uit de biologische landbouw in Zwitserland. Het bedrijf is voortgekomen uit Gemüsebau AG Tägerwilen, dat al in 1931 werd opgericht. De Zwitserse biologische pionier Hugo Brandenberger nam het bedrijf in 1961 over en creëerde het merk “Biotta”. Biologische sappen en, meer recent, biologische smoothies vormen het Biotta bedrijfsmodel. In 2005 verkocht Brandenberger het bedrijf aan Thurella AG, een producent van fruit- en groentesappen in Oost-Zwitserland. Deze werd op haar beurt in mei 2018 overgenomen door het in Zürich gevestigde voedingsmiddelenconcern Orior AG. Sindsdien maakt Biotta deel uit van de Orior Groep.

Bron: Listenchampion Beeld bron: Unsplash

Comments are closed.
The list of the 2,500 largest venture capital investors in the world.

Including contact details, investment focus and keyword analysis. Get 100€ off with the coupon code industryinsights2023.