Lijst van 3 verborgen kampioenen in Bremen

Lijst van 3 verborgen kampioenen in Bremen

Samen met Bremerhaven vormt Bremen een eigen deelstaat. Van oudsher is de economie van Bremen sterk maritiem. Maar ook vele andere industrieën zijn vertegenwoordigd. Dat blijkt ook uit onze lijst van “verborgen kampioenen” uit Bremen: De gepresenteerde bedrijven behoren tot de grootste bedrijven in Duitsland.

1. Fr. Lürssen Werft GmbH & Co. KG: 1,1 miljard euro omzet

Fr. Lürssen Werft is een van de weinige Duitse scheepswerven die de tand des tijds met succes hebben doorstaan. De geschiedenis van de scheepswerf begon in 1875 met een door Friedrich Lürßen in de Bremer voorstad Aumund opgerichte scheepsbouwwerkplaats. Vandaag wordt het bedrijf geleid door de vierde generatie afstammelingen van de stichter. De activiteit van Lürssen berust op twee pijlers: de productie van grote jachten en de bouw van marineschepen. Lürssen bouwt oorlogsschepen tot fregatformaat – voor de Duitse marine en voor de export. In 2016 werd de traditionele Hamburgse scheepswerf Blohm+Voss overgenomen. In 2021 werden de marineactiviteiten ondergebracht in de Naval Vessels Lürssen Group (NVL Group), die deel blijft uitmaken van de Lürssen Group.

2. SAACKE GmbH: 169 miljoen euro omzet

SAACKE in Bremen produceert branders en brandersystemen voor een breed scala aan toepassingen in de industrie en de scheepvaart. Belangrijke afnemers zijn de chemische industrie, de voedingsmiddelenindustrie of de bouwmaterialenindustrie, staal- en metaalproducenten, maar ook houtverwerkers en exploitanten van afvalverbrandingsinstallaties. SAACKE is een specialist in verbrandingssystemen voor brandstoffen op basis van afval. De onderneming werd in 1931 opgericht als Carl SAACKE-Ölfeuerungsgesellschaft mbH. Vandaag telt SAACKE ongeveer 1.000 werknemers. Naast het hoofdkantoor in Bremen heeft de onderneming productievestigingen in Kroatië en China. SAACKE producten worden wereldwijd verkocht. SAACKE GmbH, het moederbedrijf van de SAACKE Groep, is een familiebedrijf.

3. Vector Foiltec GmbH: ca. 100 miljoen euro omzet

De Vector Foiltec Group uit Bremen wordt beschouwd als de wereldmarktleider op het gebied van bouwontwerpen met doorschijnende gebouwschilden met een groot oppervlak, gemaakt van folieconstructies. Het bedient ongeveer 90 procent van de wereldmarkt. De moedermaatschappij is Vector Foiltec GmbH, dat in 1982 in Bremen werd opgericht. De onderneming bestrijkt de gehele waardeketen van folieconstructies voor architectuur en bouwtechniek: van projectmanagement en ingenieursdiensten voor ontwikkeling en bouw tot planning en uitvoering van bouwwerkzaamheden en facility management. De Vector Foiltec Group heeft vestigingen in 14 landen over de hele wereld en heeft ongeveer 300 mensen in dienst. Tot dusver zijn ongeveer 1.500 bouwprojecten gerealiseerd.

Bron: Listenchampion Beeld bron: Unsplash

Comments are closed.
The list of the 2,500 largest venture capital investors in the world.

Including contact details, investment focus and keyword analysis. Get 100€ off with the coupon code industryinsights2023.