Lijst van 3 investeerders voor meergezinswoningen in Frankfurt

Lijst van 3 investeerders voor meergezinswoningen in Frankfurt

Als bankstad en vervoersknooppunt in Duitsland is Frankfurt altijd al interessant geweest voor investeerders in onroerend goed. Veel vastgoedbedrijven zijn geëngageerd in de Main-metropool, het Rijn-Maingebied of daarbuiten, en doen van hieruit hun zaken. Dit geldt ook voor de volgende drie investeerders in appartementsgebouwen: Dit artikel is gebaseerd op de unieke Top 250 Investeerders in Onroerend Goed Duitsland – Grootste kopers onroerend goed.

1. Industria Wohnen koopt project in Mainz

Industria Wohnen is een dochteronderneming van Degussa Bank en is al tientallen jaren actief in de woningmakelaardij. In het najaar van 2020 is de woningportefeuille uitgebreid met een projectontwikkeling in Mainz. De deal is ongeveer 92 miljoen euro waard. Het project in de bovenstad van Mainz voorziet in tien appartementsgebouwen met 205 wooneenheden en 15.000 vierkante meter woonruimte. De aankoop werd gedaan voor de speciale AIF “Wohnen Deutschland VII”.

2. Greenwater Capital met succesvol woonfonds

Greenwater Capital in Frankfurt ziet zichzelf als een vastgoedbelegger en vermogensbeheerder met een focus op residentieel vastgoed. Sinds 2010 is het erin geslaagd een aantrekkelijke woningportefeuille op te bouwen – ook voor het Rhein-Main Wohnfonds. Het gaat om acht meergezinswoningen ter waarde van 30 miljoen euro in Frankfurt, Mainz en Offenbach. Het fonds, dat nu ruim anderhalf jaar bestaat, heeft zijn potentieel al kunnen bewijzen.

3. AviaRent Invest versterkt zijn woningportefeuille in Frankfurt

De in Frankfurt gevestigde investeerder AviaRent is gespecialiseerd in bepaalde vastgoedsegmenten – zorgvastgoed, micro-appartementen, scholen en kinderdagverblijven, gefinancierd door speciale fondsen voor institutionele beleggers. Ook de verwerving van zes woningen in Frankfurt past in dit concept. Ze bieden typische stadsleefruimte voor singles, koppels en kleine gezinnen. De appartementsgebouwen moeten tegen 2023 klaar zijn.
Bron: Listenchampion Beeld bron: Unsplash

Misschien vind je deze lijsten van grootste bedrijven en investeerders wel leuk:

Geef een antwoord

The list of the 2,500 largest venture capital investors in the world.

Including contact details, investment focus and keyword analysis. Get 100€ off with the coupon code industryinsights2023.