Lijst van de 5 grootste Software-as-a-Service (SaaS) startups in Duitsland

Lijst van de 5 grootste Software-as-a-Service (SaaS) startups in Duitsland

Software-as-a-Service (SaaS) is een onderdeel van cloud computing en betekent het gebruik van software en IT-infrastructuur tegen betaling via een externe IT-dienstverlener. Veel startende ondernemingen in Duitsland zijn nu gebaseerd op SaaS-modellen en bedienen een groeiende markt. SaaS biedt gebruikers efficiëntie- en kostenvoordelen. Dit zijn de drie grootste Duitse SaaS-startups. Als grootste SaaS startups definiëren wij de best gefinancierde startups volgens onze redactionele selectie. Dit artikel is gebaseerd op de unieke Lijst van de 200 snelst groeiende startups in Duitsland.

1. Celonis SE (München): Process SaaS voor bedrijven

“Mining” is een woord uit de mijnbouw en betekent “graven”. Het in München gevestigde bedrijf Celonis houdt zich bezig met het ontginnen van kennis die in processen verborgen zit – process mining. Daartoe heeft de onderneming een software ontwikkeld die als SaaS-oplossing wordt aangeboden. Het kan reële bedrijfsprocessen vastleggen, een digitaal beeld van deze processen creëren en op basis daarvan “kennismijnanalyse” uitvoeren. Celonis werd opgericht in 2011 en is gevestigd in München en New York. Meer dan 100 miljoen US dollar jaaromzet en meer dan 750 werknemers staan voor een succesvolle onderneming.

2. Personio GmbH (München): HR SaaS

In 2015 wilde de in München gevestigde startup Personio het beheer van human resources (HR) in bedrijven digitaliseren. Vandaag de dag heeft Personio 600 mensen in dienst. Het digitaal in kaart brengen van HR-processen maakt efficiëntere workflows in corporate HR mogelijk. De door Personio ontwikkelde software is veelomvattend en omvat alle HR-processen, van werving en personeelsadministratie tot salarisadministratie. HR-Saas van Personio is in de eerste plaats gericht op kleine en middelgrote ondernemingen met maximaal 2000 werknemers. Reeds meer dan 3.000 bedrijven in 80 landen over de hele wereld hebben zich door dit aanbod laten overtuigen.

3. Adjust GmbH (Berlijn): Mobiele Analytics SaaS

De software van de Berlijnse startup Adjust wordt al door meer dan 30.000 apps gebruikt en het aantal groeit nog elke dag. Het analyseert gebruikersgedrag met apps op een vergelijkbare manier als cookies dat doen met websites. De op deze manier verkregen informatie verschaft app-aanbieders belangrijke informatie voor hun marketing en doelgroepverwerking. Geen wonder dat er vraag is naar zo’n “toegevoegde waarde”. Het heeft de Adjust business een krachtige impuls gegeven. Met nu meer dan 350 werknemers en kantoren in onder meer New York, Parijs en Moskou is de onderneming nog lang niet aan het einde van haar groei gekomen.

4. Signavio GmbH (Berlijn): SaaS voor bedrijfsprocessen

In 2009 werd de startup Signavio opgericht door studenten van het Hasso Plattner Instituut in Potsdam. Het woord “Signavio” is Italiaans en betekent “wegwijzer” in het Duits. De door het bedrijf ontwikkelde software wil inderdaad baanbrekend zijn. Als professioneel proces-, beslissings- en workflowmanagementsysteem toont Signavio’s Business Process Manager centrale paden en richtingen binnen een organisatie. Zo kunnen bedrijfsprocessen veel efficiënter worden ontworpen. Vandaag telt Signavio meer dan 300 werknemers en is het ook vertegenwoordigd in Zwitserland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Australië.

5. Mambu GmbH (Berlijn): Banking SaaS

In tegenstelling tot fintechs die luidkeels op de markt adverteren, weten alleen insiders van de Berlijnse fintech startup Mambu. Toch is het zeker een zwaargewicht. Het lage profiel wordt verklaard door het bedrijfsmodel. Mambu biedt zijn klanten (andere fintechs en banken) de diensten van een core banking systeem aan. Dergelijke systemen zijn van essentieel belang voor het beheer van rekeningen en de verwerking van banktransacties. Mambu richtte zich oorspronkelijk alleen op microfinanciering, maar kan nu ook spaarrekeningen en betalingen doen. Het bedrijf is internationaal en groeit dynamisch. Er werken ongeveer 500 mensen bij Mambu.
Bron: Listenchampion Beeld bron: Unsplash

Misschien vind je deze lijsten van grootste bedrijven en investeerders wel leuk:

Geef een antwoord

The list of the 2,500 largest venture capital investors in the world.

Including contact details, investment focus and keyword analysis. Get 100€ off with the coupon code industryinsights2023.