Medisch technologiebedrijf uit Mannheim ontwikkelt bioplastics

Medisch technologiebedrijf uit Mannheim ontwikkelt bioplastics

Kunststoffen worden al sinds mensenheugenis in de automobielindustrie gebruikt – niet alleen de legendarische DDR-Trabant met zijn carrosserie van thermoharder staat hiervoor garant. Zelfs in de nieuwste voertuigen zijn veel onderdelen in het motorcompartiment en de binnencabine van kunststof. Dit is een probleem, omdat kunststoffen vaak een negatieve milieu- en klimaatbalans hebben. Dit geldt echter niet voor het nieuwe bioplastische product van de Röchling Groep uit Mannheim. Dit artikel is gebaseerd op de unieke Lijst van de 100 grootste medisch-technische bedrijven in Duitsland.

Kunststof gemaakt van hernieuwbare grondstoffen

Röchling BioBoom is een baanbrekende ontwikkeling. Het is het eerste biopolymeer op basis van polylactide (PLA) met een aandeel hernieuwbare grondstoffen van minstens 90 procent. De nieuwe bioplastic kan conventionele kunststoffen in de autoproductie vervangen op basis van polyester, polystyreen, polyolefinen of polyamiden. Het bijzondere voordeel: in vergelijking met polyolefinen hebben bioplastics tot 70 procent minder uitstoot van klimaatverontreinigende stoffen, en zelfs tot 90 procent minder uitstoot in vergelijking met polyamides. De nieuwe kunststof voldoet aan alle technische eisen en specificaties van de autofabrikanten. Het wordt aangeboden in drie standaard kwaliteiten die geschikt zijn voor het interieur van voertuigen en voor installatie in motorcompartimenten.

Röchling SE & Co. KG, met het hoofdkantoor in Mannheim, Duitsland, is een Duitse groep van bedrijven met een focus op medische technologie en kunststofverwerking. Het bedrijf is een leider op dit gebied en ook een van de grootste bedrijven in Duitsland. Naast de medische divisie zijn er de twee andere divisies “Automotive” en “Industrial”. De ontwikkeling van Röchling BioBoom valt onder de verantwoordelijkheid van de divisie Automotive. Met het oog op het groeiende milieubewustzijn wordt een zo milieuvriendelijk mogelijke productie een steeds belangrijker concurrentieel argument voor autofabrikanten. Door het gebruik van bioplastics in plaats van conventionele kunststoffen kan de milieubalans van de eigen productie duurzaam worden verbeterd.
Bron:: Plasticinsights Beeldbron: Unsplash

Misschien vindt u deze lijsten met de grootste bedrijven en investeerders wel leuk:

Geef een antwoord

The list of the 2,500 largest venture capital investors in the world.

Including contact details, investment focus and keyword analysis. Get 100€ off with the coupon code industryinsights2023.