Grootste industriële onderneming in Dresden: Elbe Flugzeugwerke GmbH

Grootste industriële onderneming in Dresden: Elbe Flugzeugwerke GmbH

De grootste industriële onderneming in Dresden is Elbe Flugzeugwerke GmbH met een omzet van bijna 300 miljoen euro (2018). Elbe Flugzeugwerke GmbH maakt ook deel uit van onze lijst van grootste industriële bedrijven in Duitsland. Dresden was al een centrum van vliegtuigbouw in de voormalige DDR. Elbe Flugzeugwerke – kortweg EFW – is een dochteronderneming van de Airbus Groep en houdt zich bezig met de ombouw van Airbus-passagiersjets tot vracht- en tankvliegtuigen. Een ander bedrijfsonderdeel is de productie van vezelcomposietpanelen voor de binnenbekleding van Airbus-vliegtuigen. Het bedrijf heeft ongeveer 1.400 medewerkers die vrijwel uitsluitend op de locatie Dresden werken. Dit artikel is gebaseerd op de unieke Lijst van de 1000 grootste industriële bedrijven in Duitsland.

Van VEB Flugzeugwerke Dresden tot Elbe Flugzeugwerke GmbH

Dresden werd een luchtvaartcentrum in Duitsland met de oprichting van de Luftwaffe tijdens het Derde Rijk. Na de Tweede Wereldoorlog besloot de DDR-leiding in 1954 om een eigen luchtvaartindustrie op te richten. Voor dit doel werd in 1955 VEB Flugzeugwerke Dresden opgericht, waarbij gebruik werd gemaakt van de bestaande infrastructuur. In 1961, na de stopzetting van de vliegtuigbouw, werd dit VEB Flugzeugwerft Dresden. Het ging vooral om het onderhoud en de reparatie van militaire vliegtuigen. Al in 1989, kort voor de val van de Berlijnse Muur, werd een samenwerking tussen Flugzeugwerft Dresden en Airbus opgestart. In 1990 leidde deze samenwerking tot de oprichting van Elbe Flugzeugwerke GmbH, die vandaag de dag de traditie van de vliegtuigindustrie van Dresden in een gewijzigde vorm voortzet.
Bron:: Listenchampion
Beeldbron: Unsplash

Misschien vindt u deze lijsten met grote bedrijven en investeerders wel leuk:

Geef een antwoord

The list of the 2,500 largest venture capital investors in the world.

Including contact details, investment focus and keyword analysis. Get 100€ off with the coupon code industryinsights2023.