Definitie: segment aandrijftechniek

Definitie: segment aandrijftechniek

Aandrijftechniek omvat in het algemeen technische systemen die beweging genereren door middel van krachtoverbrenging. Ondernemingen die zich toeleggen op aandrijftechniek worden vertegenwoordigd door de Vereniging voor Aandrijftechniek binnen het “Verband des Deutschen Maschinen- und Anlagenbau (VDMA)”. De ongeveer 200 leden vertegenwoordigen ongeveer 80 procent van de Duitse produktie van aandrijftechniek. Dit artikel is gebaseerd op de unieke Lijst van de 200 grootste machinebouwondernemingen in Duitsland.

Veel middelgrote bedrijven en enkele grote spelers

Evenals andere sectoren van de machinebouw wordt het segment aandrijftechniek sterk gekenmerkt door middelgrote ondernemingen. Er zijn echter ook enkele grote spelers. Het is een typische toeleveringsindustrie. De industrie levert aandrijfelementen, tandwielkasten, elektrische aandrijftechniek en lineaire techniek. De toepassingsgebieden voor aandrijftechniek zijn breed en gevarieerd. Zij variëren van de automobielindustrie en de medische technologie tot de scheepsbouw of de lucht- en ruimtevaartindustrie. In 2019 behaalde de sector een totale omzet van bijna 19,6 miljard euro.

Drie grote Duitse ondernemingen op het gebied van aandrijflijntechnologie zijn ZF Friedrichshafen, de Schaeffler Groep en Bosch Rexroth. ZF Friedrichshafen is een van ’s werelds toonaangevende bedrijven op het gebied van aandrijflijn- en chassistechnologie. De nadruk ligt op automobielbenodigdheden, maar er is ook een afdeling Industriële Technologie. ZF Friedrichshafen behaalde in 2019 een wereldwijde omzet van 36,5 miljard euro met ongeveer 160.000 werknemers. De Schaeffler Groep produceert onder de merknamen INA, FAG en LuK koppelingssystemen, transmissie-onderdelen, nokkenasfaseringseenheden, lagers en lineairtechnische componenten voor de automobiel- en machinebouwindustrie (omzet 2020: 12,6 miljard euro, 83.000 medewerkers). Bosch Rexroth is een 100% dochteronderneming van de Bosch Groep en bedient de technologiesectoren elektrische aandrijvingen en besturingen, industriële en mobiele hydraulica, lineaire en assemblagetechnologie. Bosch Rexroth had in 2019 ongeveer 31.000 medewerkers in dienst en genereerde 6,2 miljard euro omzet.
Bron: Listenchampion – Maschinenbau Branchenreport

Beeld bron: Unsplash

Geef een antwoord

The list of the 2,500 largest venture capital investors in the world.

Including contact details, investment focus and keyword analysis. Get 100€ off with the coupon code industryinsights2023.