Lijst van de grootste farmaceutische bedrijven in Berlijn

Lijst van de grootste farmaceutische bedrijven in Berlijn

De traditie van Berlijn als farmaceutische locatie gaat terug tot de 19e eeuw. Vandaag de dag draagt de farmaceutische industrie nog steeds gewicht in de schaal. Ongeveer 11.000 werknemers werken in de Berlijnse farmaceutische bedrijven. Zij zijn goed voor een zevende van de omzet van de Duitse farmaceutische industrie. Hier de TOP 3: Dit artikel is gebaseerd op de unieke Lijst van de 150 grootste farmaceutische bedrijven in Duitsland.

Plaats 1: Berlin-Chemie AG, Berlin-Adlershof: 1,7 miljard euro omzet (2018)

De oorsprong van Berlijn-Chemie gaat terug naar een in 1890 in Adlershof opgerichte fabriek voor laboratoriumvoorbereidingen. Drugs werden ontwikkeld vanaf 1927. In de DDR was Berlin-Chemie een toonaangevend farmaceutisch bedrijf met betekenis voor het hele Oostblok. Na de hereniging werd Berlin-Chemie in het kader van de privatisering overgenomen door de Italiaanse Menarini-groep, waartoe het bedrijf vandaag de dag nog steeds behoort. De geneesmiddelen voor de behandeling van chronische ziekten vormen de kernactiviteit. Berlin-Chemie heeft meer dan 5.000 medewerkers.

Plaats 2: Aristo Pharma GmbH, Berlijn-Wittenau: 135 miljoen euro omzet (2018)

Vergeleken met andere farmaceutische bedrijven is Aristo Pharma bijna een start-up. Het bedrijf is pas in 2008 opgericht. Maar Aristo’s wortels gaan meer dan 100 jaar terug. Het bedrijf is ontstaan uit de fusie van verschillende middelgrote farmaceutische fabrikanten die hun krachten wilden bundelen. Het bedrijf biedt een breed scala aan geneesmiddelen aan, heeft ongeveer 1.500 medewerkers en heeft vestigingen in 13 Europese landen.

Plaats 3: Dr. Kade/Besins Pharma GmbH, Berlijn-Tempelhof: 80 miljoen euro omzet (2019)

De bedrijfsnaam weerspiegelt de geschiedenis van het bedrijf: Dr. Kade/Besins Pharma is een joint venture tussen DR. KADE Pharma en Besins Healthcare en werd in 1992 in Berlijn opgericht. Het bedrijf beschrijft zichzelf als de toonaangevende specialist voor hormoonpreparaten in Duitsland. Het productassortiment omvat voorgeschreven geneesmiddelen en merkgeneesmiddelen voor vrouwen en mannen. 80 procent van de omzet wordt in Duitsland gegenereerd.

Bron:: Listenchampion
Beeldbron: Unsplash

Misschien vindt u deze lijsten met grote bedrijven en investeerders wel leuk:

Geef een antwoord

The list of the 2,500 largest venture capital investors in the world.

Including contact details, investment focus and keyword analysis. Get 100€ off with the coupon code industryinsights2023.