Robin Zeng: is er een family office?

Robin Zeng: is er een family office?

Robin, ook bekend als Zeng Yuqun, is een Chinese miljardair die zijn fortuin vergaarde door de oprichting van het batterijbedrijf Amperex Technology Limited, dat vervolgens in 2005 werd overgenomen door TDK. Vanaf september 2022 heeft Robin een geschatte nettowaarde van 34,7 miljard dollar, waarmee hij in de top 30 van rijkste mensen ter wereld staat en op de derde plaats op de Chinese rijkenlijst. In dit artikel onderzoeken we of Robin Zeng zijn vermogen beheert via een family office. De voorgestelde bedrijven behoren tot de Lijst van de 250 grootste Aziatisch-Pacifische Single Family Offices.

Geen Zeng family office maar vermogen beheerd via Contemporary Amperex Technology (CATL)

CATL werd opgericht als een spin-off bedrijf van Amperex Technology in 2012 door de heer Zeng en werd opgericht om de productie van EV-batterijen van ATL, dat werd overgenomen door TDK, voort te zetten. CATL werd in 2018 genoteerd aan de Shenzhen Stock Exchange en heeft partnerschappen met grote automerken waaronder BMW en Volkswagen. In 2018 kondigde de Duitse automobielgroep BMW hun plannen aan om voor 4 miljard dollar aan batterijen van CATL te kopen voor de elektrische modellen Mini en iNext. In augustus 2022 kondigde CATL plannen aan om 7,34 miljard euro te investeren om hun Europese expansie voort te zetten met de ontwikkeling van een nieuwe site van 221 hectare in Hongarije. Het project zal 9.000 nieuwe banen creëren en batterijen leveren voor de elektrische modellen van Europese autofabrikanten. De transactie is de grootste investering in Hongarije, die de vorige investering van 2,29 miljard dollar door de Zuid-Koreaanse batterijmaker SK ON in de schaduw stelt.

Beeldbron: Unsplash

Comments are closed.